Феномен композитора в часопросторі європейської музичної культури ХХ століття: модуси теоретичного осягнення - Коновалова, Ірина Юріївна (Планета-Принт, 2018)
Монографія присвячена науковому осмисленню феномена композитора, розглянутого в континуумі європейської музичної культури ХХ ст. в особистісному та діяльнісному аспектах. Запропоновано мистецтвознавчо-культурологічну концепцію осягнення духовного універсуму та культуротворчих проявів композитора, зумовлених трансформаційними процесами Новітнього часу, зміною естетичних парадигм та специфікою світовідчуття людини ХХ ст. На підставі міждисциплінарного дослідницького інструментарію феномен композитора розглянуто в горизонтах музичної культури, особистості, творчої діяльності та авторства. Монографія адресована викладачам, студентам, працівникам культури і мистецтва, які досліджують процеси композиторської творчості ХХ ст., проблеми авторства, художньої свідомості і мислення в музичній царині.
монографія
Keywords: композиторська творчість, a composer’s creative activities