Вокально-хорова творчість Антоніна Дворжака в контексті його композиторського стилю - Шерстюк, А. О. (My University, 2021)
Антонін Леопольд Дворжак - чеський композитор і диригент епохи романтизму, один із фундаторів чеської національної композиторської школи, який затвердив світове значення чеської музики та чеської композиторської школи. Його внесок в національну та світову культуру є настільки значним, що навіть із плином довгого часу композитор залишається найвідомішим та найулюбленішим представником чеської музики у всьому світі. Актуальність теми зумовлена протиріччям між вагомим внеском А. Дворжака до розвитку світової музичної культури, визначною художньою цінністю його вокально-хорової творчості - та фактичною недослідженістю даного проблемного поля в українській музикології. Об'єкт дослідження - творчість Антоніна Дворжака. Предмет дослідження - вокально-хорова творчість Антоніна Дворжака в контексті його композиторського стилю. Мета дослідження - відтворити цілісну картину вокально-хорової творчості А. Дворжака та визначити особливості цієї жанрової сфери в контексті його композиторського стилю.
магіст. робота у галузі знань 02 Культура і мистецтво, зі спец. 025 "Музичне мистецтво"
Keywords: хорова творчість композитора, choral work of the composer; Дворжак Антонін, Dvorak Antonin