Репрезентація середньовічної ментальності в готичній архітектурі - Ем, Р. В. (ХДАК, 2023)
Дипломна робота, що описується в цьому вступі, присвячена дослідженню готичної архітектури в контексті середньовічної ментальності. Готичне мистецтво та архітектура славляться своєю унікальністю та символічною природою, проте дотепер існує мало праць, які повною мірою розкривають особливості взаємозв'язку між цим стилем і світоглядом людей того часу. У рамках даної роботи будуть проведені теоретичні та практичні дослідження, спрямовані на виявлення основних елементів готичної архітектури та їхнього символічного значення, а також на аналіз літератури, мистецтва та філософії того часу. Результати дослідження допоможуть краще зрозуміти та інтерпретувати культурну спадщину Середньовіччя, а також розширять наявні знання в галузі історії мистецтва.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня бакалавра, освітньо-професійна програма "Фундаментальна та прикладна культурологія", спец. 034 "Культурологія"
Keywords: архітектура; architecture; Gothic art; medieval architecture