Народнопісенна традиція України в проєктах Наталії Половинки - Осипенко, Вікторія Володимирівна; Іваник, К. (ХДАК, 2023)
Творча діяльність Наталії Половинки скерована метою відродження традиційної культури України, відкриття її глибинних сенсів, духовної повноти й потужного потенціалу народнопісенної традиції як зберігаючого чинника народу, його мови, його духовної сили, його ідентичності. «Не ми маємо берегти пісню, а слід усвідомити, що пісня береже нас» — так висловилася заслужена артистка України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Наталія Половинка на форумі “Via Carpatia 2021” у дискусії «Проєкція. Створення образу епохи незалежності» (с. Криворівня, Івано-Франківської обл.). На думку співачки, саме пісня в змозі відновлювати цілісність особистості та народу.
Keywords: folk song; народний спів; народнопісенна творчість; музична культура України; музичний фольклор; musical folklore