Значення роботи акомпаніатора у хореографічній практиці - Кисельов, І. І. (My University, 2024)
Навчально-репетиційний процес, створення та постановка танцювального номеру відбувається під музику, тому роль акомпаніатора (баяніста, піаніста) в хореографічному колективі дуже важлива. Акомпаніатор ознайомлює учасників із зразками музичної творчості українського та інших народів, прищеплює їм гарний музичний смак. Баяністу чи піаністу слід пам’ятати, що красива, цікаво підібрана і добре виконана музика буде впливати на дітей емоційно не тільки на сцені, але і на заняттях. Вправи і танцювальні рухи вони будуть виконувати свідомо із піднесенням, що у роботі над танцем необхідно. Мляве виконання музики, нюансування, неправильний ритм і хаотичний темп заважають її сприйняттю, спричиняють нечітке виконання вправ.
Keywords: хореографічне мистецтво