Специфіка стилістики ритм-н-блюзу та соулу в сучасній музичній культурі - Анікієнко, Т. (ХДАК, 2024)
Специфіка стилістики ритм-н-блюз і соул у сучасній поп-музиці полягає у використанні характерних ритмів, що походять з афроамериканських музичних традицій. Ці стилі відзначаються глибоким виразним співом, змішанням гармонійних і мелодичних елементів із сильним ритмом. У сучасній музиці ці жанри часто використовуються для створення емоційного звучання і співвідносяться з елементами хіп-хопу, R&B та інших популярних напрямів. Звучання ритм-н-блюз і соул у сучасній музиці відображає різноманітність індивідуальності та культурної спадщини. Вони відомі своїми виразними текстами, які часто висвітлюють особистий досвід, любов та соціальні питання. Також характерні ритмічні рифи, використання вокалу в якості інструменту і акценти на імпровізації, які дозволяють виконавцям додавати особистої творчої інтерпретації до музики.
Keywords: блюз; соул; поп-музика