Успадкування в культурі як проблема в філософській думці України (ХІХ - поч. ХХ ст.) - Дяченко, Микола Васильович (ХДІК, 1994)
Ідея необхідності соціокультурного успадкування органічно входила до системи світогляду південних і східних слов'ян періоду Київської Русі. Сама природа цього світогляду, що являв собою своєрідний релігійно-філософсько-етичний комплекс, спрямовувала орієнтацію кожного покоління на збереження соціокультурних надбань минувшини. Народна культура, фольклор виконували роль трансляторів цих надбань. Від покоління до покоління вони відтворювали у просторі й часі етнічні особливості слов'янських племен.
Keywords: історія філософської думки України; успадкування в культурі; історія української культури