Сучасні тенденції проведення українських фестивалів естрадної пісні - Верещака, Артем Олександрович (ХДАК, 2024)
На нинішньму рівні фестивального руху сучасного музичного мистецтва, зокрема естрадної пісні в Україні, розвивається україномовний естрадний репертуар. Сучасна українська естрадна музика набуває тематичної та стилістичної індивідуальності, а саме тих особливих ідентифікаційних ознак, які відрізняють її від зразків західноєвропейської та американської пісенної творчості. Сучасний фестивальний рух має стати каталізатором розвитку національного стилю в українській поп-музиці, зробити її відомою та підтримати національну ідентифікацію. Сучасні реалії вимагають розроблення нових форматів проведен ня музичних фестивалів в Україні як на рівні держави, так і міжнародних заходів, адже онлайн-формат дозволяє залучити гляда чів зі всього світу.
Keywords: музика естрадна українська; музичні фестивалі