Театральне мистецтво: містеріальна "формула" вираження глибини й незмірності людського буття - Шумакова, Світлана Миколаївна (My University, 2018)
У статті розширено область осмислення містеріального виміру мистецтва театру в сукупності смислів, які перебувають в процесі постійного народження, зростання, трансформації і заміни новими в сенсі глибини розкриття трансцендентного, смисловідтворення як повного взаємного проникнення і вільної солідарності духовних і матеріальних, ідеальних і реальних сутностей.

The purpose of the research is to broaden the field of understanding of the mysterious foundations of the theatrical art from the point of view of the unity of meanings that are in the process of constant birth, growth, transformation and replacement by new relatively complete disclosure of transcendental and meaningfulness as complete mutual penetration, free solidarity of spiritual and material, ideal and real essences.
Keywords: смислова організація містеріальної структури, the so-called organization of the mystery structure