Комунікативна компетентність бібліотечного фахівця - Лисун, А. (My University, 2020)
Компетентність у сфері спілкування стала однією з головних складових високого професійного рівня фахівця в будь-якій області людської діяльності. Це відноситься не тільки до таких професій як менеджер, працівник сфери обслуговування, педагог, лікар, соціальний працівник, де потрібна спеціальна комунікативна підготовка, а й практично до всіх інших типів професій, так як будь-який працівник так чи інакше включається в інформаційний обмін, взаємодіє з людьми. В сфері інформаційного обслуговування однією з умов забезпечення якості кінцевого продукту є підвищення кваліфікації персоналу. Це припускає не лише оволодіння інноваційними технологіями, але й встановлення взаємовигідних міжособистісних ділових контактів зі спеціалістами-колегами, а також представниками різноманітних організацій культури, науки й освіти. Незважаючи на широке тематичне поле досліджень й вивчення формування комунікативної компетентності у галузі освіти, проблема комунікативної компетентності бібліотечно-інформаційного фахівця не була предметом спеціальних досліджень, що й зумовило вибір теми магістерської роботи. Мета роботи - вивчення процесу та перспектив вдосконалення методів формування комунікативної компетентності бібліотечного фахівця. Об'єкт дослідження - комунікативна компетентність бібліотечного фахівця. Предмет дослідження - шляхи формування та удосконалення комунікативної компетентності бібліотечного фахівця.
дипломна робота магістра спец. 029 "Інформ., бібл. та арх. справа"
Keywords: кадри бібліотечні, library staff; комунікативні компетенції, communicative competence