Романтизм в українській хоровій музиці (кінець 20-х-початок 90-х рр. ХХ ст.) - Гулеско, Інесса Іванівна (ХДАК, 2000)
Ставиться питання про неоромантизм як естетичний напрям в українській хоровій музиці ХХ ст. Розроблена теоретична основа аналізу хорових творів Ревуцького, Радзієвського, Кармінського. Звернення до проблеми неоромантизму в українській музиці зумовлене прагненням повернути поняттю "неоромантизм" високий категоріальний зміст.
Keywords: хорове мистецтво українське; романтизм у музиці; композитори українські; хорова творчість композитора