Музична складова в українському театральному мистецтві наприкінці ХІХ — початку ХХ ст. - Цицирєв, В. М. (ХДАК, 2024)
На початку ХІХ ст. українське театральне мистецтво проходило через період важливого становлення. Мистецька атмосфера того часу була насичена національною ідеєю, що також знаходило відображення у виразних музичних композиціях, що звучали в театральних постановках. Музика українського театру мала важливу функцію. Вона не лише визначала образи та емоційний лад вистав, але й виконувала функцію зв’язку між глядачем і сценою, глибше вводячи в атмосферу дії.
Keywords: музика до вистав; театральне мистецтво