Місто як локус збереження культурної спадщини: досвід України під час війни 2022 р. - Шолухо, Наталя Євгенівна (My University, 2022)
Повномасштабне вторгнення РФ на територію України 24 лютого 2022 р. посилило процеси виокремлення української культури як самобутнього явища, а також стимулювало зростання усвідомленого інтересу до матеріальної та нематеріальної української культурної спадщини українцями та міжнародною спільнотою. Великі українські міста показали не тільки обороноздатність, але й спроможність зберігати культурне надбання України і транслювати її сенси за допомогою зрозумілих міжнародній спільноті образів медіа-культури.
Keywords: російсько-українська війна, Russian-Ukrainian war; культура, culture; українська культура, Ukrainian culture; Україна, Ukraine