Презентація мистецтва фотографії в культурному середовищі міста - Павлова, Катерина Геннадіївна (ХДАК, 2024)
У сучасному світі презентація фотомистецтва в культурному середовищі міста має велике значення, оскільки фотографія є візуальною складовою комунікації. Завдяки світлинам, митці передають ідеї та думки, зосереджуються на темах та відображають актуальні проблеми міста. Фотомистецтво залишається актуальним жанром мистецтва в сучасному світі, яке постійно розвивається та адаптується під реалії життя. Обрана тема дослідження побудована на прикладі фотовиставки, яка відображає культурну освіченість та надає громадянам соціально-психологічний вплив. Воєнні події в України є великою катастрофою, так само катастрофою є ситуація в Донецькій області. Вже багато років люди живуть у стані постійної війни, тож організація фотовиставки з метою підтримки емоційного стану є важливою та актуальною. Основне повідомлення фотовиставки – рефлексія через фотографії природи. Фотографія, як засіб спокою та перехід до прекрасного. Природа має властивість зцілювати та заземлювати, тож фотовиставка є актуальним інструментом заспокоєння та відключення від поганих умов існування. Проєкт має на меті спонукати до роздумів про мистецтво, замість зосередження на важких годинах життя. У скрутні часи рефлексія є важливою в житті кожної людини, тож фотороботи можуть служити арттерапією для тих, хто цього потребує. Фотовиставка має на меті залучення до популяризації фотомистецтва, а також слугує як інструмент культурної діяльності громадянам міста. Метою є дослідження з’ясувати можливості та умови просування фотомистецтва в культурному середовищі міста.
кваліфікац. робота на здобуття першого (бакалавр.) ступеня вищої освіти, спец. 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності", ОПП "Менеджмент культури"
Keywords: фотомистецтво; фотовиставки