Святкування дня міста Харкова як чинник впливу на сучасне громадське суспільство - Сікалов, Ігор Андрійович (Вид. центр КНУКіМ, 2021)
День міста Харкова як міське свято в системі соціокультурного управління знаходиться в пошуках власної цілісної художньої образності шляхом розв’язання проблеми поєднання ритуально-обрядової частини з нагоди визволення міста від німецько-фашистських загарбників та розважально-дозвіллєвої частини для сімейного святкування. Встановлено, що перебіг святкування й виражальні засоби Дня міста в Харкові спрямовані на створення іміджу міста загальноєвропейського рівня, святкові заходи якого орієнтовані на більш ширшу аудиторію.
Keywords: дизайн сценічний; stage design