Трансформація діяльності шкільних бібліотек в умовах інформатизації - Десятниченко, Я. П. (My University, 2019)
Сьогодні, будучи базовим елементом освітнього закладу, шкільна бібліотека досить гнучко адаптується до нових векторів розвитку освітньої системи в цілому та реагує на нові виклики, пов'язані з необхідністю швидкої професійної переорієнтації, нових особистісних компетенцій, підвищення кваліфікації, саморозвитку на будь-якій стадії життєвого шляху людини. Діяльність шкільних бібліотек нині стає однією з умов досягнення високих освітніх результатів. Це передбачає їх участь у формуванні інформаційно-освітнього середовища як системи інформаційних ресурсів та інструментальних засобів, які забезпечують умови для ефективної реалізації освітньої діяльності за участі всіх суб'єктів освітнього процесу, зокрема на основі інформаційно-комунікаційних технологій. Таким чином, актуальність роботи обумовлюється необхідністю дослідження особливостей здійснення трансформаційних процесів у шкільних бібліотеках, оцінки їх наслідків та прогнозування перспектив подальшого розвитку. Мета роботи - дослідити особливості трансформації шкільної бібліотеки в умовах інформатизації. Об'єкт дослідження - шкільні бібліотеки. Предмет дослідження - трансформація діяльності шкільних бібліотек.
дипломна робота магістра спец. 029 "Інформ., бібл. та арх. справа"
Keywords: бібліотеки шкільні; інформаційне обслуговування; school libraries; information service