Семіотичний вимір сьонен-аніме в контексті візуальної культури - Галушко, І. С. (ХДАК, 2023)
Стрімкий розвиток інформаційних технологій сприяв цифровізації контенту пов’язаного з японською анімацію, що призвело до формування інтернаціональної спільноти прихильників аніме та популяризації субкультури отаку за межами Японії. В мережі почали з’являтися тематичні форуми, віртуальні фан-клуби, а також блогери, які озвучують аніме та пісні з аніме. Мета роботи: запропонувати пояснювальну модель ідеологічного впливу сьонен-аніме на колективну свідомість. Об'єктом дослідження даної роботи є японська анімація (аніме). Предметом дослідження сенси та символи, що використовуються в сьонен-аніме для здійснення ідеологічного впливу.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня магістра, освітньо-професійна програма "Культурні дослідження", галузь знань 03 "Гуманітарні науки", спец. 034 "Культурологія"
Keywords: візуальна культура; visual culture; аніме; anime