Книжкова комунікація як базова компонента професійної книгознавчої підготовки бібліотечних фахівців - Сищенко, Світлана Віталіївна (ХДАК, 2001)
Розглянуто сутність та структуру книжкової комунікації, обгрунтовано зміст книгознавчої компоненти у навчанні бібліотечно-бібліографічних кадрів. Вплив книг на розвиток суспільства й понині настільки значний, що можна стверджувати про існування і розвиток книжкової комунікації. Системний підхід до книжкової комунікації як підсистеми документної комунікації, а також до всієї системи соціальних комунікацій - це не лише досягнення внутрішньої мети управління ними, не лише спосібзабезпечення їх взаємодії, але й засіб набуття нових наукових знань про книгу, книжкову справу й книгознавство і впровадження їх у навчальний процес.
Keywords: бібліотечно-інформаційна освіта; книгознавча освіта; підготовка бібліотечних фахівців; соціальні комунікації; книжкова комунікація