Аналітичний етап роботи концертмейстера з художнім текстом твору I. Гайденка «Всякому городу нрав і права» - Зуб, Г. (ХДАК, 2023)
Важливим етапом у практичній діяльності концертмейстера класу хорового диригування є самостійна робота. Видатний педагог, хормейстер А. Мірошнікова в методичних рекомендаціях до курсу «Концертмейстерський клас», визначаючи основні напрями самостійної роботи концертмейстера над хоровою партитурою, підкреслювала важливість розкриття ідейно-художнього образу твору, тому само- стійна робота концертмейстера над авторським словом, намагання осягнути ідей- но-художні образи є найпершою та найважливішою формою виконавської й педа- гогічної діяльності концертмейстера, подальша співпраця зі здобувачем та викла- дачем у класі залежить від правильного вибору напрямку роботи на цьому етапі.
Keywords: концертмейстерська робота