Збереження календарно-побутової обрядовості як основи фольклорних свят у контексті сталого розвитку сценічного мистецтва - Островська, Марина Василівна (Вид. центр КНУКіМ, 2024)
У ХХІ столітті українська культура, під впливом глобальних чинників – пандемії, війни, соціально-економічної кризи, міграції населення, – перебуває у нестабільному розвиттєвому стані. Вищезазначені фактори зумовили зміну наукових поглядів щодо визначення ролі та місця кожного елементу культури та спричинили крайню потребу в охороні та збереженні нематеріальної культурної спадщини українського народу, а також викликали ряд кардинальних змін у підходах вивчення, збереження та популяризації календарно-побутової обрядовості, як основи фольклорних свят України у контексті сталого розвитку сценічного мистецтва.
Keywords: обрядовість календарно-побутова; культура українська сучасна; Ukrainian culture