Удосконалення організації соціокультурної сфери в умовах надзвичайних ситуацій - Росляков, Є. (ХДАК, 2023)
Сучасне суспільство щоденно зіштовхується з різноманітними проблемами, такими як природні катастрофи, епідемії, війни, соціально-політичні конфлікти та інші події, які значно впливають на життя та добробут суспільства. У таких умовах організація соціокультурної сфери, яка включає культурні, освітні, спортивні та інші суспільно значущі сфери, стає особливо важливою. Удосконалення організації соціокультурної сфери в умовах надзвичайних ситуацій є актуальною та складною проблемою, яка вимагає системного підходу та ефективних стратегій. Надзвичайні ситуації вимушують суспільство швидко реагувати, адаптуватися та забезпечувати безпеку та добробут громадян. У рамках дослідження будуть розглянуті теоретичні аспекти управління соціокультурною сферою, роль цієї сфери в суспільстві та її вплив на населення у важких умовах. Також буде проведений аналіз практичного досвіду управління соціокультурною сферою під час надзвичайних ситуацій на основі закордонного та державного досвіду. Актуальність теми дослідження полягає в тому, що надзвичайні ситуації становлять постійну загрозу суспільству і вимагають належної підготовки та управління соціокультурною сферою. Останні події свідчать про необхідність розробки ефективних стратегій та планів дій для забезпечення безпеки, захисту та функціонування соціокультурної сфери в умовах надзвичайних обставин. Удосконалення організації соціокультурної сфери в подібних ситуаціях є ключовим завданням, оскільки ця сфера відіграє важливу роль у підтримці психологічного стану населення, забезпеченні доступу до культурних цінностей, освіти та громадських заходів, а також у відновленні соціального середовища після кризових подій. Забезпечення сталості та ефективності соціокультурної сфери в умовах надзвичайних подій сприяє зміцненню швидкому відновленню суспільства. Об’єктом цієї роботи є організація соціокультурної сфери за часів обмежень. Предметом цієї роботи є форми та способи взаємодії митців та споживачів культурного продукту в умовах надзвичайних ситуацій. Метою кваліфікаційної роботи є визначення особливості організації соціокультурної сфери в умовах обмежень, обґрунтування організаційних форм мистецької діяльності та розробка проєкту створення агенції для проведення мистецьких онлайн заходів.
кваліфікац. робота на здобуття першого (бакалавр.) ступеня вищої освіти, спец. 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності", ОПП "Менеджмент культури та соціальний маркетинг"
Keywords: дозвіллєва діяльність; leisure in a pandemic; культурно-мистецькі проєкти; cultural and art projects