Переваги та недоліки впровадження хмарних технологій у сучасних бібліотеках - Мартиненко, Я. Ю. (ХДАК, 2024)
Стрімкі зміни в застосуванні інформаційних технологій у різних сферах соціального життя зумовили посилення уваги до впровадження їх у практичну діяльність сучасних бібліотек, що дозволяє суттєво покращити надання бібліотечно-інформаційних послуг своїм користувачам. Завдяки хмарним обчисленням створюється можливість докорінно змінити сервісну функцію сучасної бібліотеки, зосередити увагу на основних завданнях бібліотечно-інформаційної діяльності — збирання, зберігання, розповсюдження інформації, обслуговування користувачів, а технологічну частину передоручити постачальникам хмарних послуг.
Keywords: хмарні технології в бібліотеках