Соціальна реклама проти домашнього насильства - Коваленко, В. О. (ХДАК, 2020)
Актуальність теми роботи полягає в тому, що соціальна реклама стала грати все більшу роль в житті європейського суспільства. З її допомогою зачіпаються такі табуйовані теми як: домашнє насильство над жінками, насильство над дітьми, торгівля людьми, сексуальне рабство та інше. Освітлення подібних тем дозволяє привернути увагу громадськості і викликати дискусію з приводу порушення прав людини в різній формі, що в деяких країнах веде до прийняття законів про захист людей, по відношенню до яких були зроблені насильницькі дії або посилює покарання для осіб, які вчинили насильства. На жаль, в Україні такої тенденції не спостерігається. Багато жителів нашої країни сприймають соціальну рекламу як фон, в якому відсутнє будь-яке смислове навантаження. Тим більше в українській культурі не прийнято говорити про домашнє насильство, так як «сміття з хати не виносять». Мета дослідження: оцінка стану, досвіду та ефективності соціальної реклами проти домашнього насильства. Об’єкт дослідження: соціальна реклама. Предмет дослідження: зарубіжна і вітчизняна соціальна реклама як засіб протидії та попередження домашнього насильства.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня бакалавра, освітньо-проф. програма "Реклама та зв'язки з громад. у соціокульт. сфері", галузь знань 06 "Журналістика", спец. 061 "Журналістика"
Keywords: реклама соціальна, PSAs; насильство домашнє, domestic violence