Особливості викладання бальної хореографії в системі вищої освіти України - Федорченко, Денис Ігорович (ХДАК, 2023)
Українська бальна хореографія сформована у 40-х рр. ХХ ст. і мала на меті естетичне виховання молодого та дорослого покоління. Але соціальні й економічні зміни, які відбувалися в нашій державі, не сприяли повноцінному використанню естетичного потенціалу бальної хореографії в процесі виховання здобувачів освіти. На думку вчених, сучасна бальна хореографія є універсальною складовою естетичного виховання, оскільки вона в змозі відобразити всю сутність особистості, її думки, почуття, смак, а також втілює, зберігає та транслює цінності не тільки особистісні, а й народні.
Keywords: хореографічна освіта; choreographic education; бальні танці; ballroom dancing