Синтез традиційного та новаторського у хорових творах A CAPPELLA Карла Дженкінса - Богачова, Н. В. (ХДАК, 2024)
Хорове мистецтво завжди було важливою складовою музичної культури. Вивчення творчого доробку відомих композиторів, допомагає усвідомити еволюційні процеси хорової музики a cappella на сучасному етапі. Творча діяльність К. Дженкінса є прикладом збереження традицій з внесенням нових ідей та композиційних технік. Вона сприяє актуалізації виконавської діяльності хорових колективів, творчих пошуків диригентів-хормейстерів та спонука музикознавців до нових наукових розвідок.
теоретичне обґрунтування магістер. творчого проєкту на здобуття освітнього ступеня «магістр» за другим (освітньо-професійним) рівнем вищої освіти, спец. 025 "Музичне мистецтво"
Keywords: хори a cappella; хорове виконавство; choral performance