Правове забезпечення студентського самоврядування як інструменту культурної дипломатії в закладах вищої освіти - Астахова, В. (ХДАК, 2025)
У сучасних умовах трансформації системи вищої освіти та активізації міжнародного співробітництва зростає потреба в розвитку культурної дипломатії як важливого інструменту міжнародної комунікації, м’якої сили та міжкультурного діалогу. Водночас важливим чинником залишається правове забезпечення діяльності суб’єктів культурної дипломатії, зокрема студентського самоврядування. Закріплення на нормативному рівні повноважень студентських самоврядних органів, їхньої участі в міжнародних і культурних ініціативах, гарантії автономії та академічної свободи створює умови для реалізації їхнього потенціалу як культурних амбасадорів України. Саме тому дослідження юридичних основ студентського самоврядування в контексті культурної дипломатії є вкрай актуальним.
Keywords: студентське самоврядування; культурна дипломатія