Сучасна воєнна ситуація як генерування нових викликів у сфері організації масових свят - Штонда, К. (ХДАК, 2024)
Військові конфлікти залишають глибокий відбиток на проведенні масових свят, вносячи суттєві трансформації як у суспільні цінності, так і в емоційний стан громадян. На фоні сучасних воєнних подій в Україні виникає важливий феномен — активізація національного патріотизму. Організатори свят переглядають тематику та обрядовість, спрямовуючи зусилля на утвердження національної ідеї, єднання українців, підняття їхнього духу, вираження підтримки військовим та вшанування загиблих героїв. У контексті воєнних подій масові свята отримують глибший емоційний заряд, виступаючи майданчиком психологічної «розрядки», вираження вдячності захисникам країни і трауру.
Keywords: театр в умовах війни; режисура масового видовища