Механізми державного управління сферою культури в Україні - Дєгтяр, А. О.; Церковний, А. О.; Пшинка, Г. В. (Основа, 2023)
У монографії висвітлено теоретико-прикладні проблеми, пов'язані з державним управлінням сферою культури в Україні. Розкрито особливості сфери культури як об'єкта управління для постановки реалістичних цілей її державного регулювання, досліджено концептуальні і технологічні аспекти побудови механізмів державного управління сферою культури в Україні. Розглянуто питання поєднання стратегічного планування та прогнозування для вирішення неординарних проблем, що виникають у сфері культури. Виявлено організаційно-економічні аспекти державного регулювання сфери культури, приділена увага визначенню його результативності. Проаналізовано тенденції та фактори, що змінюють соціально-економічні параметри у сфері культури. Зарубіжний досвід державного управління сферою культури розглянуто в контексті його використання в Україні. Обгрунтовано та подано практичні рекомендації щодо вдосконалення державного управління сферою культури в Україні.
монографія
Keywords: державне управління культурою; культурна політика