Перспектива розвитку післявоєнної екскурсійної діяльності в місті Харків: квест "Те, що не сховати за новим фасадом" - Колесник, Є. А. (ХДАК, 2023)
Актуальність теми дослідження: внаслідок воєнно-збройної агресії Росії проти України сфера туризму сильно постраждала як в Україні так і у всьому світі. Безперечно сфера туризму й досі функціонує і розвиваються, з’являються нові туристичні напрямки але, на жаль, популярність сфери туризму стрімко падає через світову кризу. Не дивлячись на це мільйони людей й досі подорожують світом і Українці не виняток. Навіть під час активних бойових дій громадяни України продовжують жити, одружуються, подорожують і намагаються хоча б на мить повернутись в мирне життя незалежної країни. Не мало іноземних туристів приїжджають в Україну з метою волонтерського туризму або в якості журналістів. Варто зазначити що всі ці події є тимчасовими і рано чи пізно весь жах закінчиться і Україна стане світовим брендом, обличчям незалежних, сильних, незламних людей. Зацікавленість туристів буде зростати в геометричній прогресії адже всім цікаво:яка ж вона, Україна? Як виглядає держава що пережила всі ці події і вистояла? Хто такі Українці? І саме тоді популярність нашої країни як туристичної дестинації зросте тим самим покращивши економіку країни і просунувши нашу державу на світовий рівень найпопулярніших туристичних місць. Об’єкт дослідження: розвиток післявоєнного туризму в місті Харків. Предмет дослідження: квест екскурсія «Те, що не сховати за новим фасадом» в період післявоєнного відновлення туризму в місті Харків.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти першого (бакалавр.) рівня зі спец. 242 "Туризм і рекреація", ОПП "Туризмознавство"
Keywords: туризм в умовах війни; Kharkiv tourist; квест-екскурсія; quest tourism; Харків туристичний