Театральність в сучасному хоровому мистецтві - Мостова, Юлія Василівна (ХДАК, 1999)
Підвищена зацікавленість питанням позамузичного в музиці не є випадковою для сучасної естетичної науки. Активна взаємодія різноманітних способів сприйняття світу в ХХ ст. притягла до себе й музику, у зв'язку з чим набула суттєвої актуальності необхідність її комплексного вивчення. Перші наукові дослідження, пов'язані з питаннями взаємодії різних художніх систем у сучасній музичній культурі, належать до 70-х років. Серед цих матеріалів увагу привертає робота В. Конен "Театр і симфонія", що вперше широко розвинула проблему позамузичного в музиці. Її головним матеріалом стала віденська класична симфонія, яка виявила свою театральну сутність та можливість її сприйняття подібно до музичної драми.
Keywords: хорове мистецтво; театралізація хорових творів