Вплив Jazz Kolo на розвиток джазового вокального виконавства в Україні - Тетерін, Роман Володимирович (ХДАК, 2024)
Проєкт “Jazz Kolo” був заснований у 2007 р. українським джазменом і композитором Ігорем Закусом разом із солісткою Київського театру естради Юлією Олійник. “Jazz Kolo” став важливою платформою для підтримки й популяризації джазової музики в Україні. Проєкт “Jazz Kolo” надав більше можливостей для провідних джазо вих виконавців з Європи та інших країн приїжджати до України. Протягом 2016–2018 рр. проєктом “Jazz Kolo” було організовано 11 всеукраїнських конкурсів молодих джазових виконавців. Також було реалізовано 5 між народних заходів. Проєкт “Jazz Kolo” сприяв популяризації українського джазу та формуванню музичного смаку публіки на основі імпровізаційної музики, натхненої фольклорними традиціями. Нині “Jazz Kolo” відновлює свою діяльність в історико-музичному культурному центрі “Universum hall”, де продовжить представляти українських музикантів.
Keywords: джазове виконавство; джазова музика