Авторcьке право в аудіовізуальному мистецтві - Попова-Коряк, Каріна Олексіївна (ХДАК, 2025)
Методичні рекомендації до дисципліни «Авторське право в аудіовізуальному мистецтві» призначені для здобувачів IV курсу та спрямовані на формування у студентів знань про правові засади охорони та використання авторських і суміжних прав у сфері аудіовізуального мистецтва. У представленому виданні подано структуру семінарських занять, орієнтовні теми для обговорення, завдання для самостійної роботи, а також перелік нормативно-правових актів і джерел. Особливу увагу приділено питанням правомірного використання музики, відео, образів та інших компонентів аудіовізуальних творів з урахуванням актуальної судової практики та викликів цифрової епохи. Рекомендації містять практичні кейси, які ілюструють типові ситуації порушення авторських прав у сфері аудіовізуального мистецтва, а також завдання для їх аналізу й пошуку правових рішень.
метод. рек. до семінар. занять та самостійної роботи для здобувачів 4 курсу першого (бакалавр.) рівня вищої освіти, спец. 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», ОПП «Відеоблогінг і телерепортерство», «Кінотелережисура», «Кінотелеоператорство», «Фотомистецтво та відеографія»
Keywords: авторське право в аудіовізуальному мистецтві; copyright in audiovisual art