Фактори диверсифікації взаємин інтелігенції та влади України в першій половині 20-х років ХХ століття - Шейко, Василь Миколайович (ХДАК, 2020)
Розглядаються фактори поліпшення більшовицьким режимом умов праці та відпочинку старої інтелігенції України в першій половині 20-х рр. ХХ ст. з метою залучення її на свою сторону. Головною метою владних структур режиму було зацікавлення та ідеологічне «перевиховання» буржуазної інтелігенції на основі догматів марксизму-ленінізму. Водночас основна увага приділяється процесам диверсифікації взаємин старої інтелігенції щодо радянського режиму.
Keywords: інтелігенція українська; Ukrainian culture; українська культура