Український квартет Ігоря Шамо як приклад стилізації українського музичного фольклору - Козеняшев, Є. А. (ХДАК, 2021)
«Як тебе не любити, Києве мій»… Хто з українців та прихильників української пісні у світі, народної чи складеної композиторами України, не підспівував цей рефрен? Автором пісні «Києве мій», що стала гімном однойменного міста, є відомий український композитор, який у своїй творчості оспівував рідну землю, Ігор Наумович Шамо (1925–1982), заслужений дiяч мистецтв, народний артист України, лауреат Державної премiї iм. Тараса Шевченка та М. Островського, ордена Дружби народiв, нагороджений «Знаком пошани», почесний громадянин Києва тощо. Немає музиканта, котрий не чув про Ігоря Шамо. У репертуарі багатьох українських співаків присутня принаймні одна пісня цього відомого композитора.
Keywords: композитори українські, composers are ukrainian