Теорія драми - Островська, Марина Василівна; Лачко, Ольга Юріївна; Сікалов, Ігор Андрійович (ХДАК, 2026)
Навчальний курс «Теорія драми» є обов’язковим компонентом освітнього процесу підготовки бакалаврів зі спеціальності В6 «Перформативні мистецтва», освітня програма «Режисура шоу та артпроєктів». Зміст курсу закладає основи професійних знань та є неодмінною умовою підвищення професійної майстерності режисерів при створенні драматургічної основи майбутнього дійства. Цей курс має допомогти здобувачам засвоїти необхідну професійну термінологію, познайомити їх з усіма жанровими різновидами драматургії як театральної, так і концертної, з наявними в драматургічній практиці правилами та закономірностями створення та існування будь-якої драматургічної основи видовища.
програма та навч.-метод. матеріали до курсу для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти, освітньо-проф. програма «Режисура шоу та артпроєктів», спец. В6 «Перформативні мистецтва»
Keywords: теорія драми; драма