Захист сценічного образу Аргана в дипломній виставі за п’єсою Мольєра «Удаваний хворий» - Агєєв, Володимир (ХДАК, 2025)
Творчий проєкт присвячений аналізу роботи над сценічним втіленням образу Аргана — головного персонажа п’єси французького драматурга Мольєра «Удаваний хворий». В представленій роботі ми розглядатимемо Аргана, заможну людину, що вважає себе тяжкохворим і через це витрачає великі кошти на лікарів і лікування, а також нав'язує своїй дочці Анжеліці шлюб з лікарем для власної вигоди та ігнорує її прагнення бути з коханою людиною. За допомогою Аргана автор п'єси розкриває нам основну проблематику твору - надмірне або маніакальне захоплення та переживання щодо власного здоров'я, яке призводить до відірваності від реальності, деградації особистості, проблем взаємодій із зовнішніх світом.
анотація до творчого проєкту: кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: інсценізація художніх творів; вистави театральні студентські