Театральна педагогіка – майданчик креативного підходу до мистецтва театру: творчі майстерні, лабораторії, майстер - класи - Шумакова, Світлана Миколаївна (My University, 2022)
Теоретики зазвичай ігнорують концептуалізацію «творчої майстерні», яка має різну змістову сутність, певною мірою перетинаючись у контексті театральної педагогіки, що актуалізує зовнішнє та внутрішнє контекстуальне концептуальне перевизначення та переосмислення театральної творчої студії як такої. Поняття «творчої майстерні» як театральної форми пов'язане з розвитком наукової метафори або метафори науки в гуманітарних науках. Надзвичайно поширена в мистецьких практиках ХХ століття «творча майстерня» стала метафорою, назва заходів, спрямованих на дослідження мінливого потенціалу мистецтва театру. Робиться спроба розібратися з творчою майстернею в мистецтві театру.
Keywords: сценічне мистецтво, performing arts; театральна педагогіка, theatrical pedagogics