Теоретико-методологічні засади організації дистанційного навчання в контексті музикознавчої діяльності - Большакова, Тетяна В'ячеславівна (ХДАК, 2021)
Проаналізовано специфіку переходу на дистанційну форму навчання, зокрема проведення занять у режимі он-лайн на факультеті музичного мистецтва Харківської державної академії культури. Продемонстровано основні сильні та слабкі сторони такої форми освіти, особливості проведення індивідуальних, дрібногрупових і поточних занять он-лайн, окреслено деякі засоби реалізації досвіду такої форми проведення занять, набутого протягом двох останніх років професорсько-викладацьким складом факультету. Наголошено на необхідності пошуку і впровадження в педагогічну практику нових форм освітньої і наукової роботи зі студентами та аспірантами в умовах карантину, спричиненого пандемією COVID-19. Презентовано кілька творчих здобутків студентів і викладачів факультету музичного мистецтва ХДАК за останні два навчальні роки, які стали можливими не лише завдяки, а й всупереч усім складнощам, що пов’язані з переорієнтацією факультету на дистанційні форми навчання.
Keywords: музикознавство, musicology; дистанційне навчання, distance learning