Пісенна естрада: знайома та незнайома - Откидач, Володимир Миколайович (ХДАК, 2000)
Розглядаються питання виникнення та функціонування блатної пісні, її місце в соціокультурній сфері. Світ пісні настільки багатий та різноманітний, що й нині можна знайти своєрідні "білі" плями в його пізнанні. Для багатьох пісня - це вокальний жанр, який звучить на естраді, по радіо, телебаченню, на грамплатівках тощо. Але існує й інший вимір: пісня живе там, де її не очікують, де вонанебажаний гість, де вона, нарешті, заважає багатьом чиновникам виконувати свої службові обов'язки. А назва цього виду - блатна пісня, що живе століттями, незважаючи на заборони, гоніння, невизнання.
Keywords: музична естрада українська; пісенна естрада українська