М. Ф. Сумцов і музеєзнавчий досвід на рубежі ХІХ-ХХ століть - Баранов, Д. Б. (ХДАК, 2000)
Досліджується проблема теорії й практики музейної справи та діяльність видатного вченого М. Ф. Сумцова в історичному аспекті. Одним із пріоритетних напрямів наукових досліджень видатного українського вченого, академіка М. Ф. Сумцова було вивчення та наукове опрацювання деяких найважливіших аспектів музейного будівництва в Східній Україні на межі двох останніх тисячоліть.
Keywords: історія музейної справи; музеї Харківщини; Сумцов Микола Федорович