Творчість Лучано Франчеллі як феномен італійського акордеонного мистецтва другої половини ХХ ст. - Пасічинська, Т. В. (ХДАК, 2020)
За своє коротке 24-річне життя Лучано Фанчеллі залишив багато віршів, анатомічних малюнків, натуралістичних картин та, перш за все, композицій для акордеону, які є доказом його великого мистецького таланту. У вітчизняному музикознавстві творчість та спадок цього митця не досліджено.
Keywords: музичне мистецтво, musical art; композиторська творчість, a composer’s creative activities; композитори італійські, Italian composers