Актуальні професійні компетентності для персоналу нової бібліотеки - Соляник, Алла Анатоліївна (My University, 2019)
Висока адаптивність сучасної бібліотеки до швидких змін соціокомунікативного середовища, зумовлених прогресивними технологіями цифрового суспільства, забезпечується висококваліфікованим бібліотечним персоналом, що постійно удосконалює загальні та професійні компетентності. Формуючи ці компетентності в процесі підготовки бібліотечних фахівців, заклади вищої бібліотечно-інформаційної освіти мають орієнтуватися на сучасні тренди й перспективи розвитку бібліотеки як соціокомунікаційного інституту та ключового суб’єкта розбудови інформаційного суспільства й суспільства знань.
Keywords: професійні компетенції бібліотекарів, professional competencies of librarians