Представники Харківської державної академії культури в мистецькому спротиві агресорові - Щепакін, Василь Михайлович (My University, 2024)
Від початку повномасштабної російської агресії творчі харків’яни – ті, хто залишилися в місті, й ті, що вимушено полишили його, чинять потужний мистецький спротив ворогові. Важливу роль у творчо-волонтерському русі як у Харкові, так і в інших містах України й за кордоном, відіграють численні представники Харківської державної академії культури. Навіть перелік різноманітних благодійних концертів і творчих заходів, організованих або за ініціюванням, або за участю викладачів, студентів і випускників ХДАК, не кажучи про всіх їх учасників, буде надмасштабним. Тож назвемо лише деякі з цих акцій і персоналій.
Keywords: Kharkiv is musical; music during the war; Russian-Ukrainian war; Харків в умовах війни; Харківська державна академія культури; Kharkiv State Academy of Culture