Tворча співпраця композитора Iгоря Гайденка та академічного хору ХДАК - Бойко, Вячеслав Геннадійович (ХДАК, 2024)
Творчі ідеї композитора І. Гайденка відповідають соціальним запитам. Композитор та академічний хор студентів ХДАК плідно співпрацює. У 2022 р. І. Гайденко написав твір для мішаного хору на вірші українського поета В. Сосюри «Знов москаль мордує мій коханий край». Особливості творчого підходу у використанні композиторської техніки, засобів музичної виразності, використання електронних технологій допомогли композитору у створенні нового синтетичного жанру музич ного мистецтва для хорового колективу. Запис твору хоровим колективом здйіснився у форматі mp3. Методологія запису твору: конвертування MIDI інформації (програма Cubase); записані хорові партії — основа для запису хору в програмі Bandlab. Також І. Гайденка написав твір «Гелон» (грец. — “Γέλων”) для хору та ударних інструментів (2024). Твір записано академічним хором студентів ХДАК у форматі mp3 (стримінгова платформа Soundcloud).
Keywords: Харківська державна академія культури; академічний хор ХДАК; композитори харківські