Концепт "твір" у сучасній художній рефлексії - Коновалова, Ірина Юріївна (My University, 2024)
Поряд із композиторським текстом нині як рівноправний та самодостатній його варіант постає текст виконавський, позначений не тільки індивідуалізацією осмислення авторської концепції, а й комплексом виконавських засобів, зокрема й візуалізованих, що фактично не піддаються фіксації. Емансипація виконавця, якому делегується функція співавтора, резонує із сучасною концепцією твору як відкритого. Це в комплексі стає чинником формування дефініційного дисонансу щодо концепту твір.
Keywords: композиторський текст; composer text; performance text