Технологія сторітелінгу: комунікаційний потенціал (на прикладі проєкту «Шепіт міст: малюємо словами») - Куликова, О. М. (ХДАК, 2023)
Сторітелінг як ефективна комунікаційна технологія набуває особливої значущості та затребуваності в умовах трансформації медіасередовища, що відбувається в останні десятиліття та виявляється у створенні нових медіа. Розвиток інтернет-журналістики під впливом технологічних перетворень надає сторітелінгу додаткові можливості, значно посилюючи ступінь емоційного впливу журналістського матеріалу в контексті набуття таких нових властивостей, як мультимедійність, гіпертекстовість та інтерактивність. Так сучасний споживач інформації, новин надає перевагу коротким текстам, читає з цифрових носіїв й зацікавлений в інтерактивності. Актуальність дослідження зумовлена й тим, що сторітелінг став новою технологією подачі інформації й використовується також як комунікаційний метод просування текстів, брендів тощо. В умовах цифрової багатоканальності важливим фактором формування контенту сучасних медіа є вибір оптимальних форм і методів комунікації зі споживачами інформації, що дозволяє збільшити обсяг аудиторії й трансформувати принципи взаємодії суспільства та медіа. Таким чином, проблем взаємодії з аудиторієює є надзвичайно актуальною для журналістики, а сторітелінг пропонує комунікацію як форму існування сучасної журналістики. Мета роботи: дослідження комунікаційного потенціалу та можливостей технології сторітелінгу в сучасному медіапросторі. Об’єкт дослідження: сторітелінг як актуальна комунікаційна технологія створення та поширення інформації. Предмет: комунікаційний потенціал технології сторітелінгу в сучасному медіапросторі.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня магістра, ОПП "Журналістика", галузь знань 06 "Журналістика", спец. 061 "Журналістика"
Keywords: сторітелінг, storytelling