Комікси в екранній культурі США ХХІ ст.: на прикладі кінопродукції студій DC та MARVEL - Пискун, Д. А. (ХДАК, 2021)
Актуальність теми. Комікс - є особливим типом графіки, яка робить обов'язковим моушен-мислення. При цьому, як мистецьке явище, комікс-культура володіє важливими засадничими властивостями кінематографічної дії. Графічна новела має візуальний сюжет, лінійно-оповідальний виклад, моральні сентенції, усе те, що за визначенням існує у природі кінематографічної художньої мови. Об'єкт дослідження - аналіз комікс-культури як художньо-мистецьке явище. Предмет дослідження - екранізації комікс-історій та кіно-адаптації (на прикладі робіт студій "Марвел" та "ДіСі"). Мета роботи - дослідити основні властивості процесу набуття комікс-історіями кінематографічного значення, перетворення графічних новел на аудіовізуальну художню стратегію, що функціонує за принципами існування мистецького твору, маючи при цьому виразний комерційний мотив та яскраво виражену "ігрову" потужність.
диплом. робота другого рівня вищ. освіти (магістр) за спец. 021 "Аудіовіз. мистецтво та виробництво"
Keywords: кіномистецтво США, US cinema; комікси, comics