Тетар для людей з особливими потребами у контексті розвитку сучасного театрального мистецтва - Прокудіна, В. В. (My University, 2020)
Вивчення творчих досягнень інклюзивних театрів стає необхідним у контексті осмислення та аналізу методик фахівців (режисерів, психологів, педагогів тощо), діяльність яких спрямована в першу чергу на психотерапевтичний ефект в роботі з людьми з особливими потребами. Тим більш що грунтовних комплексних досліджень з цієї теми не існує. У магістерській роботі вперше зроблена спроба розглянути створення театрів для людей з особливими потребами в арт-практиках Європейських та українських митців. Мета роботи - з'ясувати потенціал розвитку театрально-мистецької діяльності як методу соціально-психологічної адаптації людей з особливими потребами в Україні, виявити багатозначність в роботі з актором з інвалідністю та підтвердити необхідність популяризації такого театру в масовій культурі України. Об'єкт дослідження - метод роботи режисера над виставами у театрах людей з особливими потребами. Предмет дослідження - стан розвитку сприйняття театрально-мистецької діяльності театрів людей з особливими потребами в Україні.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр" зі спец. 026 "Сцен. мистецтво", галузь знань 02 "Культура і мистецтво"
Keywords: театр інклюзивний; theater is inclusive