Виникнення i розвиток мiсцевого обов'язкового примiрника творiв друку в Українi - Соляник, Алла Анатоліївна (ХДІК, 1994)
Отримання Україною державного суверенітету зумовило необхідність пошуку нових шляхів її подальшого історичного розвитку. Зміни, що відбуваються у наш час в усіх сферах, відбиваються й на системі документопостачання бібліотек України, важливим чинником якої є місцевий обов'язковий примірник творів друку. Завданням цієї статті є характеристика основних періодів розвитку місцевого обов'язкового примірника на території України з метою обгрунтування їх спадкоємності, якісної самобутності, а також урахування у подальшому досвіді комплектування бібліотек.
Keywords: обов'язковий примірник видання