Онлайн-вистава «Хвиля» - Краснов, Ігор (ХДАК, 2025)
Питання про актуальність особистої свободи, віри в себе та здатності мріяти в наш час глибоко торкається фундаментальних аспектів людського існування та процвітання. В епоху, що характеризується безпрецедентними глобальними змінами, ці поняття є не абстрактними ідеалами, а практичними потребами для індивідуальної стійкості та колективного прогресу. Віра в себе (самоефективність/впевненість) стосується переконаності людини у власних здібностях досягати успіху в конкретних ситуаціях, досягати цілей та впливати на своє оточення. Це віра людини у свою здатність виконати завдання або досягти мети, що включає впевненість у контролі над своєю поведінкою та збереженні мотивації. Хоча це пов'язано з самооцінкою (загальна самоцінність) та самовпевненістю (загальна віра в себе), самоефективність є більш конкретною та залежить від контексту, проте дослідження показують, що висока самоефективність часто передбачає високу самооцінку. Здатність мріяти (уява/креативність) виходить за межі буквальних нічних сновидінь, охоплюючи когнітивну здатність до уяви — передбачення альтернативних реальностей, генерування нових ідей та творчого розв'язання проблем. Це життєво важливий інструмент для передбачення та адаптації, що дозволяє людям аналізувати поточні тенденції, передбачати майбутні сценарії та розробляти гнучкі стратегії. Метою творчого проєкту є розробка та реалізація цифрової сценічної інтерпретації притчі Серхіо Бамбарена «Дельфін: казка про мрійника» у форматі онлайн-вистави, що поєднує традиційні й сучасні режисерські засоби для актуалізації теми мрії як вищої форми внутрішньої свободи.
пояснювальна записка до творчого проєкту : кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: онлайн-вистави; сценічна інтерпретація художнього твору